Inovacije Resqtec

Podjetje Resqtec je vodilno na področju razvoja tehničnega orodja za reševanje in posredovanje pri nesrečah. Njihova inovativna tehnologija postavlja nove smernice hidravličnega in baterijskega orodja. Inovacije združujejo EDD tehnologijo, tehnologijo Optimized 350bar, NEO1 in EWO tehnologijo. Vse naštete tehnologije so izrednega pomena in pri uporabi orodja za tehnično reševanje. 

EDD tehnologija -neposreden elektronski pogon - inovacija Resqtec
Napredna inovacija: tehnologija elektronskega neposrednega pogona od motorja do izhodne sile. Inovacija podjetja Resqtec omogoča zelo učinkovit in dolgotrajen čas delovanja, saj za svoj pogone ne uporablja hidravličnega sistema vendar se moč v orodje preusmerja iz zmogljivega in učinkovitega motorja. Pogon neposredno od motorja omogoča popoln nadzor hitrosti, prav tako pa pogonski sistem brez hidravlike predstavlja novi vidik varnosti pri tehničnem posredovanju. Manj vmesnih korakov pri prenosu moči omogoča daljši čas delovanja, dolgo življenjsko dobo orodja, boljšo varnost in večjo učinkovitost. 

EWO-inovacija na področju optimizacije teže
Reševalno orodje se večinoma nosi ročno in je težko. Raziskave kažejo, da skoraj 60% poškodb reševalca povzroči ročna uporaba reševalnega orodja med reševalnimi akcijami. Reševalno orodje se uporablja pod časovnim pritiskom v ekstremnih situacijah, zato je zasnova orodja izredno pomembna. Ergonomska optimizacija teže (EWO) zagotavlja majhno operativno težo, enostavno uporabo in varnejše delovanje vašega reševalnega orodja.

Optimized 350 BAR - inovacija Resqtec
Doseganje največje sile z uporabo sistema »Optimized 350 bar« traja veliko manj časa; bolje prodre skozi upor [material], sistem je izjemno hiter in daje optimalen nadzor med delom, kjer šteje vsaka sekunda. Dva dejavnika omejujeta hidravlične sisteme: stiskanje in toplota. Ker je stiskanje tekočine pri sistemu Optimized 350bar manjše kot pri ostalih navadnih sistemih je tudi bolj varno.

NEO1 trajnostna tehnologija 
Priklopni sistem, ki omogoča stopinjski zasuk 360 in pomeni, da se vam cevi ne bodo več zapletle. Sistem hitrega preklopa predstavlja naslednjo inovacijo podjetja Resqtec, saj z njim prihranite čas, hitro čiščenje sponke pa omogoča delo tudi v blatnih in izredno mrzlih situacijah. 

Vse zgoraj naštete inovacije so rezultat dolgoletnih testiranj na področju tehničnega reševanja in posredovanja pri različnih nesrečah. Inovacijske tehnologije so še posebej pomembne pri posredovanju v hujših nesrečah, kjer je visoko ogrožena varnost poškodovancev in reševalcev. Natančnejše opise inovacijske tehnologije Resqtec najdete na naši spletni strani »Prosafe.si«. 

Preberite več

Meni

Nastavitve

Delite

Create a free account to save loved items.

Prijavite se

Create a free account to use wishlists.

Prijavite se