Orodje - Hidravlično

Gasilsko hidravlično orodje je obvezna oprema vsake enote za tehnično posredovanje. Nepogrešljivo v vsaki situaciji je kvalitetno gasilsko hidravlično ali baterijsko orodje nujno za vsako gasilsko enoto. 

Inovacije Resqtec
Inovativna tehnologija podjetja Resqtec daje hidravličnemu in baterijskemu orodju nove razsežnosti. EDD tehnologija omogoča pogon direktno iz elektronskega motorja do izhodne sile. Škarje ali razpiralo tako ne potrebuje hidravličnega sistema delovanja kar predstavlja nižje obratovalne stroške in varno delo tako pri visokih kot nizkih temperaturah. NEO1 tehnologija priklopnega sistema omogoča da je vsako element hitro pripravljeno na uporabo. Optimized 350 bar tehnologija je plod dolgoletnih raziskav podjetja Resqtec in omogoča konstantno in hitrejše doseganje največje možne sile za delo z pomočjo hidravlike. Ergonomska optimizacija teže - tehnologija EWO  - zagotavlja enostavno uporabo in majhno operativno težo ter varnejše delovanje tudi v težkih razmerah.

Škarje 
G serija gasilskih hidravličnih reševalnih škarij Resqtec predstavlja novo področje glede rezanja različnih materialov. Različna rezila, ki omogočajo optimalno delovanje glede na situacijo so rezultat dolgoletnih izkušenj proizvajalca Resqtec. Gasilske škarje so lažje in manjše od drugih škarij na trgu, vendar izjemno močne. 

Razpirala
X serija gasilsko hidravlično reševalnih razpiral Resqtec ima izredno močne čeljusti, ki so opremljene z posameznimi zobci za še boljši oprijem različnega materiala. Kot razpiranja ni nikoli večji od 140 stopinj, kar pomeni da vedno dosežemo največji možni učinek razpirala. Razpirala serije X so opremljena s tehnologijo EWO ki omogoča enostavno in priročno uporabo. 

Kombinirano orodje
FX kombinacija združuje najboljše – razpirala in škarje. FX vam omogoča sistem 2 v 1, saj lahko snamete čeljusti in tako vaše FX razpiralo hitro spremenite v izredno močne škarje. FX je opremljeno z sistemom Optimized 350 bar.

Cilindri
Gasilske reševalne cilindre lahko poganja hidravlika ali zmogljiva EDD tehnologija. Na voljo vam je tudi ročni cilinder za posredovanje pri manjših nesrečah. Edina ovira cilindra je njegova prilagodljivost različnim situacijam, zato je podjetje Resqtec izdelalo širok izbor pripomočkov in raznih podaljškov  s katerimi lahko nadgradite vaš cilinder in ga tako spremenite v popolno orodje za tehnično posredovanje. 

Baterijsko orodje
Gasilsko baterijsko orodje, ki ga poganja izredna tehnologija EDD je na voljo v vseh oblikah: kot razpiralo, škarje ali cilinder. Resqtec je vse pomembne elemente za tehnično posredovanje priredil tako, da jih lahko poganja močna baterija. Baterijski pogon direktno iz motorja do izhodne sile brez vmesnih členov pomeni daljše in konstantno delovanje v vseh vremenskih pogojih in varno delo reševalcev v stresnih situacijah. 

Preberite več
 • Inovacije Resqtec

  Inovacije Resqtec

  <p>Podjetje Resqtec je vodilno na področju razvoja tehničnega orodja za reševanje in posredovanje pri nesrečah. Njihova inovativna tehnologija postavlja nove smernice hidravličnega in baterijskega orodja. Inovacije združujejo EDD tehnologijo, tehnologijo Optimized 350bar, NEO1 in EWO tehnologijo. Vse naštete tehnologije so izrednega pomena in pri uporabi orodja za tehnično reševanje. </p><p><strong>EDD tehnologija -neposreden elektronski pogon - inovacija Resqtec</strong><br />Napredna inovacija: tehnologija elektronskega neposrednega pogona od motorja do izhodne sile. Inovacija podjetja Resqtec omogoča zelo učinkovit in dolgotrajen čas delovanja, saj za svoj pogone ne uporablja hidravličnega sistema vendar se moč v orodje preusmerja iz zmogljivega in učinkovitega motorja. Pogon neposredno od motorja omogoča popoln nadzor hitrosti, prav tako pa pogonski sistem brez hidravlike predstavlja novi vidik varnosti pri tehničnem posredovanju. Manj vmesnih korakov pri prenosu moči omogoča daljši čas delovanja, dolgo življenjsko dobo orodja, boljšo varnost in večjo učinkovitost. </p><p><strong>EWO-inovacija na področju optimizacije teže</strong><br />Reševalno orodje se večinoma nosi ročno in je težko. Raziskave kažejo, da skoraj 60% poškodb reševalca povzroči ročna uporaba reševalnega orodja med reševalnimi akcijami. Reševalno orodje se uporablja pod časovnim pritiskom v ekstremnih situacijah, zato je zasnova orodja izredno pomembna. Ergonomska optimizacija teže (EWO) zagotavlja majhno operativno težo, enostavno uporabo in varnejše delovanje vašega reševalnega orodja.</p><p>Opt<strong>imized 350 BAR - inovacija Resqtec</strong><br />Doseganje največje sile z uporabo sistema »Optimized 350 bar« traja veliko manj časa; bolje prodre skozi upor [material], sistem je izjemno hiter in daje optimalen nadzor med delom, kjer šteje vsaka sekunda. Dva dejavnika omejujeta hidravlične sisteme: stiskanje in toplota. Ker je stiskanje tekočine pri sistemu Optimized 350bar manjše kot pri ostalih navadnih sistemih je tudi bolj varno.</p><p><strong>NEO1 trajnostna tehnologija </strong><br />Priklopni sistem, ki omogoča stopinjski zasuk 360 in pomeni, da se vam cevi ne bodo več zapletle. Sistem hitrega preklopa predstavlja naslednjo inovacijo podjetja Resqtec, saj z njim prihranite čas, hitro čiščenje sponke pa omogoča delo tudi v blatnih in izredno mrzlih situacijah. <br /><br />Vse zgoraj naštete inovacije so rezultat dolgoletnih testiranj na področju tehničnega reševanja in posredovanja pri različnih nesrečah. Inovacijske tehnologije so še posebej pomembne pri posredovanju v hujših nesrečah, kjer je visoko ogrožena varnost poškodovancev in reševalcev. Natančnejše opise inovacijske tehnologije Resqtec najdete na naši spletni strani »Prosafe.si«. </p>
 • Škarje Resqtec G serija

  Škarje Resqtec G serija

  <p>Hidravlične reševalne škarje RESQTEC za reševanje in posredovanje pri nesrečah združujejo inovativno tehnologijo in leta izkušenj posredovanja na terenu. Hidravlične škarje proizvajalca Resqtec so lažje in manjše od drugih reševalnih škarij za tehnično posredovanje a vendar so izjemno močne. Prav moč škarij Resqtec je tista odlika, ki jih postavlja v sam vrh opreme za tehnično posredovanje. Hidravlični sistem škarij je opremljen s sistemom »Optimized350bar« in NEO1 tehnologijo, ki zagotavlja najboljšo možno kontrolo med delom. Hitrost in učinkovitost rezanja različnih materialov se z sistemom hidravlike »Optimized 350bar« močno poveča. NEO1 tehnologija pa zagotavlja hitro, enostavno uporabo, priročnost in varnost med delom.  </p><p><strong>Različne oblike rezil</strong><br />G serija reševalnih škarij je opremljena z različnimi oblikami rezil za največjo možno učinkovitost. Podjetje Resqtec vlaga v raziskave in testiranja in rezultat tega so najboljše možne oblike škarij za uporabo v različnih situacijah reševanja. Opremljene so z različnimi oblikami rezil: rezilo A, rezilo W in rezilo C. Vsako od teh rezil ima posebno obliko, kar zagotavlja optimalno uspešnost uporabe pri rezanju različnih materialov. Na naši spletni strani »Prosafe.si« si lahko ogledate široko ponudbo škarij G serije in izberete prave za vaše potrebe. </p><p><strong>Zanesljivost in enostavna, varna uporaba</strong><br />Tehnično orodje največkrat uporabljamo v izjemno stresnih situacijah. Prav takrat je izjemno pomembno, da je orodje kvalitetno, enostavno za uporabo in predvsem varno tako za reševalce kot za poškodovance. Hidravlično orodje Resqutec je rezultat dolgoletnih izkušenj gasilcev, testiranj in nove, inovativne tehnologije. Uporaba kvalitetnih škarij močno olajša posredovanje pri vsaki nesreči in omogoča hitro in varno reševanje. </p><p><strong>Vsestranske in priročne zahvaljujoč sistemoma »Optimized 350bar in NEO1</strong><br />Hidravlične reševalne škarje proizvajalca Resqtec so primerne za delo v vsakem vremenu, saj so odporne na vodo in prah, so izredno trpežne in robustne. Zaradi inovativne tehnologije »Optimized 350bar« imajo izredno dolgo življenjsko dobo in potrebujejo minimalno vzdrževanje. Sistem »Optimized 350bar« zagotavlja visoko moč in hkrati popolno varnost pri uporabi vsega hidravličnega orodja. Prav tako so reševalne škarje opremljene z tehnologijo NEO1, kra vam omogoča izredno priročno in enostavno uporabo, hkrati pa zagotavlja varnost in poveča učinkovitost samega orodja. Tehnologija NEO1 omogoča izredno dostopnost do mesta posredovanja v vsaki situaciji in občutno olajša uporabo orodja. <br /><br />Hidravlične škarje Resqtec so prava izbira za vsako gasilsko enoto, več informacij in tehnični opis orodja pa si lahko odlegate na naši spletni strani »Prosafe.si«. </p>
 • Razpirala Resqtec X serija

  Razpirala Resqtec X serija

  <p>Reševalna razpirala serije X proizvajalca Resqtec so vodilna med izdelki za tehnično reševanje na trgu. Reševalna razpirala Resqtec serije X imajo močne čeljusti z zobci na koncu, ki se odlično oprimejo vsake površine. Orodja serije X so opremljena s tehnologijo EWO, ki zagotavlja majhno operativno težo in enostavno, varno uporabo. <br /><br /><strong>Čeljusti - izziv za proizvajalca</strong><br />Največji izziv pri načrtovanju in izdelavi razpiral so čeljusti. Le te morajo biti močne a na konicah tanke in priročne, saj so ključni element za uspeh vsake reševalne akcije. Rezalnik mora usmeriti vso svojo moč v čeljusti, kar pomeni ogromno sile na majhnem območju. Zobci na koncu predstavljajo pomemben element vsakega razpirala, saj se zagrizejo v material in izboljšajo oprijem. Orodje za razpiranje proizvajalca Resqtec imajo čeljust opremljene z zobci tudi na obeh straneh, kar omogoča dodaten trden in močen oprijem. Majhne konice se zlahka zataknejo v ozke prostore in omogočajo posredovanje na težko dostopnih, ozkih mestih, kamor druga orodja ne morejo doseči.<br /><br /><strong>Kot razpiranja je ključnega pomena</strong><br />Optimalen, še učinkovit kot razpiranja je 140 stopinj. Kljub temu, da se teoretične sile razpiranja povečujejo z povečanjem kota, pa v praksi to ne drži in je največji možni kot še uporabnega delovanja razpiralnega orodja 140 stopinj. Reševalna razpirala X serije so narejena tako, da zagotavljajo največjo možno učinkovitost in sem spada tudi kot razpiranja. Kot naklona je zasnovan tako, da omogoča najboljši možni oprijem skozi vse faze razpiranja. Pravilni kot naklona omogoča, da material ne zdrsne iz čeljusti. <br /><br /><strong>Razpirala so ključno orodje za tehnično reševanje</strong><br />Reševalna razpirala serije X proizvajalca Resqtec so ključnega pomena pri vsakem tehničnem posredovanju pri večjih ali manjših nesrečah. Kakovostna, robustna in vzdržljiva, a hkrati izjemno priročna so orodja za razpiranje serije X obvezni del vsake gasilske enote in drugih enot ki nudijo tehnično podporo pri reševanju. Močne čeljusti razpiral so opremljene z zobci za boljši oprijem, EWO tehnologija pa zagotavlja majhno operativno težo in enostavno ter priročno uporabo vašega razpiralnega orodja. <br /><br />Tehnične podrobnosti in natančnejši opis orodja za razpiranje najdete na naši spletni strani »Prosafe.si«. Vsa naša ponudba orodji za tehnično posredovanje proizvajalca Resqtec je izredno široka in kvalitetna, tako da lahko najdete primerno orodje za tehnično posredovanje ki ustreza vašim željam in potrebam. </p>
 • Kombinirano orodje Resqtec FX serija

  Kombinirano orodje Resqtec FX serija

  <p>Kombinirano reševalno orodje FX serije za rezanje in razpiranje vodilnega proizvajalca Resqtec je izjemno zmogljivo večnamensko orodje za tehnično posredovanje. Napredna tehnologija združuje visoko kakovostno rezanje in razpiranje v enem samem priročnem orodju. Kombinirano reševalno  orodje za rezanje in razpiranje FX Resqtec je prava izbira za vsako gasilsko enoto. </p><p><strong>Snemljive čeljusti </strong><br />FX kombinacija za rezanje in razpiranje je opremljena z izredno močnimi čeljustmi, ki omogočajo razpiranje še tako trdnega materiala. Čeljusti so enostavno snemljive. Ko čeljusti snamete se vaše FX razpiralo spremeni v izredno učinkovite škarje za tehnično posredovanje. Škarje vam zagotavljajo napredno tehnologijo rezil, enako kot pri škarjah serije G. Izredno močne vendar enostavne za uporabo so kombinirane reševalno orodje FX serije ene izmed najučinkovitejših na tržišču.</p><p><strong>Optimized 350 bar</strong><br />Kombinacija rezanja in razpiranja, ki se združuje v sistemu kombinirano reševalnega orodja FX serije proizvajalca Resqtec je opremljeno z inovativno tehnologijo Optimized 350 bar, ki omogoča nemoteno delovanje sistema rezanja in razpiranja skozi celoten proces tehničnega posredovanja. Kombinirana orodja pod visokim pritiskom rada zgubijo gonilno moč, kombinirano orodje FX pa po zaslugi sistema Optimized 350 bar moči nikakor ne zgubi. Boljši izkoristek moči je seveda odlična novica, vendar pa sistem Optimizet 350 bar predstavlja tudi veliko mero varnosti tako za reševalce kot za poškodovance v vseh vremenskih situacijah in pod še tako stresnimi pogoji. Varnost posredovalcev pri nesrečah je vedno na prvem mestu, ko pride do orodji proizvajalca Resqtec.</p><p><strong>Raziskave in testiranja za še boljšo učinkovitost</strong><br />Po obsežnih raziskavah in testih je bila rezalna in razpiralna moč kombiniranega orodja FX izjemno povečana. Tako se sedaj v kombiniranem  orodju za rezanje in razpiranje FX združujeta optimalna zmogljivost tako razpiranja kot rezanja. Snemljive čeljusti orodje takoj spremenijo iz škarij v razpiralo in obratno. Enostavno, hitro in varno - FX združuje najboljši dve orodji za tehnično posredovanje proizvajalca Resqtec. Novi, lažji materiali omogočajo lažjo uporabo orodja FX in predstavljajo inovacijo na področju kombiniranih orodji za tehnično posredovanje. <br /><br />Izjemno moč rezanja in razpiranja kombiniranega sistema FX proizvajalca Resqtec najdete na naši spletni strani »Prosafe.si«, kjer si lahko preberete tudi tehnične podrobnosti. Na voljo so vam različni modeli FX kombiniranega sistema in pa dodatki za nadgradnjo vašega FX kombiniranega orodja za tehnično posredovanje. </p>
 • Cilindri Resqtec V serija

  Cilindri Resqtec V serija

  <p>Ključno orodje pri posredovanju v nesrečah je reševalni cilinder. Cilinder serije V proizvajalca Resqtec je združljiv z orodjem Profi Max Resqtec in tako omogoča široko paleto možnosti tehničnega posredovanja. Reševalni cilinder serije V Resqtec v kombinaciji z dodatnim orodjem Profi Max omogoča uspešen zaključek vsake reševalne operacije. Različne kombinacije reševalnega cilindra z drugimi orodji in več možnosti nastavitve cilindra predstavlja še večjo učinkovitost in varnost.  <br /><br /><strong>Prilagodljivost cilindrov je ključnega pomena</strong><br />Reševalni cilindri so skozi leta razvoja učinkovitega posredovanja pri nesrečah postali nepogrešljivo orodje. Žal cilindre omejuje njihova neprilagodljivost. Moč cilindra ni vprašljiva, saj so vsi cilindri izredno močni, problem se pojavi pri prilagodljivosti cilindra različnim situacijam in terenom. Cilinder V je zasnovan tako, da je združljiv z drugimi orodji za tehnično reševanje proizvajalca Resqtec. Različne možne kombinacije orodja in njihove prilagoditve terenu in situacijam so postale nepogrešljive pri vsakem tehničnem posredovanju. Cilinder V serije predstavlja inovativno orodje za tehnično reševanje, ki je del nujne opreme vsake gasilske enote. <br /><br /><strong>Dodatna oprema za še večjo učinkovitost</strong><br />Različni podaljški, ki se enostavno kombinirajo z reševalni cilindri serije V proizvajalca Resqtec še povečajo zmogljivost vašega orodja. Cilindru serije V lahko dodate podaljške vse do 1400mm, prav tako z kvalitetnimi dodatki Multi Swivel in Power Plate zagotovite vašemu cilindru V dodaten oprijem na spolzkih terenih z pomočjo verig, zategovalnih pasov ali klinov. Z RAM adapterjem lahko dodate kateri koli del združljive opreme Profix Max in tako vaš cilinder za tehnično posredovanje v nesrečah še dodatno nadgradite. Inovativna tehnologija in možnost dodajanja in kombinacije opreme je izjemnega pomena in tako vam proizvajalec Resqtec ponuja najboljše možne rešitve za tehnično posredovanje. <br /><br />Na naši spletni strani »Prosafe.si« najdete cilindre proizvajalca Resqtec, ki jih lahko kombinirate in nadgradite z dodatki Multi Swivel in Power Plate in tako še povečate zmogljivost vašega cilindra. Orodje za tehnično reševanje je osnova vsake enote za posredovanje v prometnih nesrečah zato je pomembno da je orodje kvalitetno in enostavno za uporabo, da ima dolgo življenjsko dobo in da je varno tako za udeležence v nesreči kot tudi za reševalce. Orodje za tehnično posredovanje proizvajalca Resqtec združuje vse zgoraj naštete elemente in je prava izbira za vsako gasilsko enoto. </p>
 • Baterijsko orodje Resqtec EDD serija

  Baterijsko orodje Resqtec EDD serija

  Baterijsko reševalno orodje RESQTEC za tehnično posredovanje deluje na podlagi EDD tehnologije. EDD tehnologija predstavlja inovacijo na področju orodji za tehnično posredovanje, saj je pogonski sistem zagotovljen neposredno iz električne baterije. Neposredni električen pogon zagotavlja daljšo dobo delovanja orodja. Baterijsko reševalno orodje Resqtec ne potrebuje hidravlične tekočine kar pomeni nižje stroške vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo. Tekočina, ki se uporablja pri hidravliki je v ekstremnih vremenskih razmerah, kot so močna vročina ali izreden mraz razmeroma nezanesljiva, baterijsko orodje pa deluje enakomerno v vseh zahtevnih pogojih. <br /><br /><strong>Inovativna tehnologija EDD za vsa baterijska orodja </strong><br />Baterijske reševalne škarje, cilindri in razpirala proizvajalca Resqtec so opremljena z zmogljivimi baterijami za dolgo delovanje orodja. Kot dodatno oprema so na voljo tudi rezervne baterije in polnilci, kar vam omogoča, da delovanje svojega baterijskega orodja še podaljšate. Vsa baterijska orodja so izredno robustna in vzdržljiva ter odporna na vse vremenske vplive. Primerna so tako za delo v dežju kot za delo na visoki vročini, saj delujejo brez hidravlične tekočine. Hidravlična tekočina ima omejeno delovanje pri visokih oziroma nizkih temperaturah, pri baterijskih sistemih za posredovanje v nesrečah proizvajalca Resqtec pa ni nobenih ovir pri delovanju kar se tiče toplotnih razmer. <br /><br /><strong>Visoka stopnja varnosti in moč delovanja v vseh razmerah</strong><br />Ker baterijsko reševalno orodje Resqtec deluje brez sistema hidravlike pomeni, da deluje brez hidravlične tekočine. Hidravlična tekočina lahko pomeni nevarnost, ko je izpostavljena visokim temperaturam. Tekočina v hidravličnem sistemu, ki je izpostavljena visokim temperaturam predstavlja nevarnost tako za reševalce kot za poškodovane. Pri uporabi baterijskega orodja se izognemo tako nevarnostim pri uporabi,  kot zmanjšani moči delovanja orodja pri izredno visokih oziroma nizkih temperaturah. <br /><br /><strong>Široka ponudba Resqtec</strong><br />Baterijsko reševalno orodje Resqtec, ki ga najdete na naši spletni strani »Prosafe.si« je del široke ponudbe vodilnega proizvajalca orodji za tehnično posredovanje Resqtec. Baterijsko orodje je poseben del ponudbe in predstavlja inovacijo na področju tehničnega posredovanja. Ker ni vezano na hidravlični pogon je izredno priročno in enostavno za uporabo. Baterijski pogon zagotavlja dolgotrajno delovanje in omogoča delo v težko dostopnih prostorih. <br /><br />EDD tehnologija, ki omogoča delovanje baterijskih orodji za tehnično posredovanje je rezultat dolgoletnih testiranj in ima en sam namen: omogočiti hitro, varno in zanesljivo posredovanje pri nesrečah.
 • Hidravlični agregati

  Hidravlični agregati

  Hidravlični agregati 3SR proizvajalca Resqtec imajo visoko zmogljivost in odličen sistem hlajenja. 3SR napajalne enote so zasnovane za uspešno delovanje v vseh okoliščinah. Hidravlični agregati so opremljeni z sistemom + SMART zato proizvajajo minimalno količino hrupa, kar je še posebej pomembno pri posredovanju v stresnih reševalnih situacijah. <br /><br /><strong>Visoka zmogljivost agregata</strong><br />Enota 3SR, ki jo je razvilo podjetje Resqtec ponuja 3 stopenjski sistem delovanja. Inovativna tehnologija pogonskega sistema omogoča, da vsaka stopnja delovanja pogonske enote zagotavlja določen pretok in tlak. V 1. in 2. stopnji je na voljo več moči, vendar se med samim delom zmogljivost enote povečuje, tako da je prehod med 1. in 2. stopnjo delovanja komaj opazen. Agregat proizvaja odlično pogonsko moč že v 1. stopnji delovanja, tako da velikokrat prehod v 2. in 3 stopnjo delovanja sploh ni potreben. <br /><br /><strong>Hlajenje 3SR enote</strong><br />Temperatura močno vpliva na delovanje hidravličnih naprav. Tekočina se glede na temperaturo širi ali krči, kar lahko privede do motenj v delovanju sistema. Zaradi posebnega sistema se tekočina v 3SR sistemu pretaka tako, da se vmes optimalno hladi in tako zagotavlja nemoteno delovanje sistema. Hlajenje hidravlične tekočine je ključno za odpravo pojavljanja mehurčkov v tekočini in penjenja tekočine. Sistem hlajenja tako zagotavlja optimalno delovanje hidravličnega agregata ne glede na vremenske okoliščine ali teren. Hlajenje 3SR enote pomeni, da jo lahko varno in nemoteno uporabljamo pri visokih temperaturah, saj je njeno delovanje ne glede na zunanjo vročino popolnoma nemoteno. <br /><br /><strong>+SMART LSG </strong><br />Z +SMART sistem, ki se nagaja v pogonski enoti 3SR Resqtec pomeni, da so pogonske enote opremljene z avtomatskim načinom regulacije moči delovanja motorja. Samodejno povečanje moči orodja omogoča +SMART sistem. Prav tako +SMART sistem zagotavlja tišje delovanje agregata v stresnih situacijah, kjer je komunikacija med reševalci ali gasilci ključnega pomena. +SMART zmanjša ogrevanje motorja, porabo goriva in onesnaževanje okolja. <br /><br />Hidravlični agregat Resqtec 3SR je kvalitetna in izjemno zmogljiva črpalka z dolgo življenjsko dobo in je primerna za delo v vseh okoliščinah. Na pogonski sitem lahko priklopite več različnih orodji, ki se med seboj ločijo po barvi priklopnih cevi. Tehnične podrobnosti črpalke si lahko ogledate na naši spletni strani »Prosafe.si«.

Meni

Nastavitve

Delite

Create a free account to save loved items.

Prijavite se

Create a free account to use wishlists.

Prijavite se